OGAE Second Chance 2014 - Fiton Suedia

Fiton Suedia, Shqipëria në vendin e 10-të (OGAE Shansi i Dytë)

Klubi Shqiptar i Fansave të Eurovizionit OGAE Albania, do mori pjesë për herë të parë në konkursin muzikor të klubeve Europiane "OGAE Second Chance" me këngën "Me ty" kënduar nga Klodjan Kacani në Festivalin e 52'të të Këngës në RTVSH, ku edhe fitoi cmimin e dytë. 

 

Konkursi muzikor OGAE Second Chance Contest 2014 përfundoi me fitoren e Suedisë të përfaqësuar me këngën "Survivior" të Helena Paparizou.

 

Shqipëria, e cila mori pjesë për herë të parë me këngën "Me Ty" me muzikë nga kompozitori mjaft i suksesshëm Shqiptar Klodian Qafoku, tekst të poetit, Florian Zyka dhe zërin e tenorit të Teatrit të Operas Klodjan Kacani përcolli për për herën e parë gjuhën Shqipe në këtë konkurs, duke u rradhitur me 58 pikë në vendin e dhjetë nga 20 këngët pjesmarrëse. Kjo ishte hera e parë që Shqipëria mori pjesë në këtë konkurrencë e cila këtë herë u zhvillua nga klubi norvegjez OGAE Norway. Falemnderit të gjithë klubeve që votuan për këngën shqiptare, sidomos dy klubet gjermane (EC Germany dhe OGAE Germany) të cilët dhanë pikët maksimale për këngën tonë. Më poshtë është edhe votimi i plotë i klubit shqiptar OGAE Albania vlerësuar me pikët nga 1 deri 12:

 

01 Gjermania

 

02 Hungaria 

 

03 Portugalia 

 

04 Sllovenia 

 

05 Izraeli 

 

06 Danimarka 

 

07 Franca

 

08 Greqia

 

10 Spanja

 

12 Suedia

 

Ndërsa ky është rezultati final për dhjetë këngët më të mira (quajtur ndryshe TOP 10)

 

TOP 10:

 

259 pikë për Suedinë 

 

253 për Spanjën

 

197 pikë për Portugalinë

 

149 pikë për Izraelin

 

136 pikë për Danimarkën

 

122 pikë për Norvegjinë

 

079 pikë për Finlandën

 

063 pikë për Francën

 

062 pikë për Greqinë

 

058 pikë për Shqipërinë.

 

 

Konkursi zhvillohet nga klubet amatore të Eurovizionit që prej vitit 1987, është fituar 14 herë nga këngët përfaqësuese nga Suedia. Megjithëse klubi Shqiptar merr pjesë për herë të parë, në vitin 1997 ishte këngëtarja me origjinë Shqiptare Ana Oxa e cila me këngën "Storie" arriti ti sigurojë klubit Italian fitoren e parë dhe të vetme në këtë konkurs.